MTB Ubaye

Zomaer een weekje vakantie. In de franse Alpen. In mijn eigen achtertuin. Omringd door 7 cols uit de hoogste categorie. En 340km aan nieuwe MTB paden. Dus toch maar de fiets mee, maar welke? De keuze viel op de MTB met een extra setje slicks. 

Maandag liggen de gladde bandjes erop en ga ik op even voor het ontbijt op weg naar Pra-Loup, slechts 9km verderop. Hellingpercentage van gemiddeld 8.4%. Je leert zo weer heel snel de do’s and dont’s van het klimmen. Afdalen met 65km/h op een MTB is daarentegen weer wel heel leuk.

Route to Super Sauze
Route to Super Sauze

Dinsdag ga ik met de noppenbanden op pad, op weg naar mijn huisberg: Super Sauze. Maar nu via de route forrestière. Klimmen krijgt een andere betekenis. Off road ook. Door het smeltwater is een flink stuk van de route weggeslagen en wandel ik door grijze kleffe modder en een beek. Avontuur.. en dan zie je ook nog hertjes en marmotten. Hoe mooi wil je het hebben?

Tunnel de Parpaillon
Tunnel de Parpaillon

Donderdag het sluitstuk: de <a href="http://nl seroquel 400 mg.wikipedia.org/wiki/Col_du_Parpaillon” target=”_blank”>tunnel de parpaillon. Volgens de bordjes is de route nog dicht, niet zo vreemd wanneer er nog sneeuw ligt op 2500m. Klimmen, klimmen en nog eens klimmen. Ingehaald worden door een paar Belgen op een Quad. Even later de quad voorbij steken omdat die niet over het 1e sneeuwveld kunnen. Treedjes hakken met je fietsschoenen. Nog 3 sneeuwvelden en een weg waarbij stenen ontwijken hogere prioriteit krijgt dan beulen. En dan nog een sneeuwveld en erachter de tunnel. Een jongensdroom die in vervulling gaat. 2670m hoogte is zowel letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt. Afdalen door stroompjes smeltwater waardoor de kramp in je kuiten slaat. En beneden, bij de beek: pique nique met vriendinnetje.

Aanrader? Ja! Schitterend, rustig en uitdagend. En uitdagend is het zeker want we kwamen tijdens onze wandelingen (ja, dat deden we ook nog) regelmatig bordjes met MTB markeringen tegen waar ik toch 2x zou nadenken voor ik er zou afdalen. Maar ook prima geregeld met een mooie gratis afspuitplaats voor je fiets in het dorp en zeer goede bewegwijzering. 

 

2 Replies to “MTB Ubaye”

Comments are closed.