Cats in Brandewyne

Liggend vanaf een bankje op Vancouver International Airport een laatste update van onze Canada 2012 roadtrip. Wat een rustig dagje shoppen in Vancouver had moeten worden eindigde in een een onverwacht mooie poederdag.

Heel vroeg ging het wekkertje en stonden we toch een beetje zenuwachtig in de lobby van het Hilton voor onze afspraak met Blackcomb Powdercats. Na het gebruikelijke waiver tekenen zaten we in de bus richting Brandewyne Valley. Goed nieuws en slecht nieuws: er is nog tijd voor een kop koffie want de cat staat met panne op de berg.. strakke koppies: het zal toch niet?

Good coffee, lousy service
Good coffee, lousy service

Uiteindelijk staan we met een uurtje vertraging op de Powdercat Base waar wel blijkt dat de cat-business duidelijk meer een cowboy operatie is dan heli-skiën. Snel een uitleg over piepers, er wordt als een malle met een sonde in de rondte geprikt en daar gaan we… omhoog..

Team Holland and a Snowcat
Team Holland and a Snowcat

Na de opwarmronde en de -euh- vervolg opwarmronde duiken we het bos in.. diepe diepe pow, pillows en een jodelende Italiaanse gids. Voeg daar nog een paar zuipende en blowende locals en een paar krater slaande Britten aan toe en het plaatje is compleet.

First in, last out?
First in, last out?

Een ervaring rijker staan we ‘s middags weer bij het hotel voor een snelle douche en dan de rit richting het vliegveld. En dan nu: welterusten! 🙂

5 Replies to “Cats in Brandewyne”

  1. Klinkt weer geweldig!! De volgende keer neem je me maar gewoon mee.
    Tot morgen!! xxx

Comments are closed.