When in Whistler….

Geen catskiën, wel bier.. dus een beetje katterig zitten we ‘s morgen aan het ontbijt. En dat terwijl de avalanche control knalt en de vlokken vrolijk vallen. Toch maar een rondje skiën, we zijn er nu toch..

The magical forest at Whistler
The magical forest at Whistler

De hoogste liften gaan open en we schieten meteen de gletsjer op. Er staat al een rij bij Spanky’s Ladder hoewel die nog steeds compleet dicht is. Wij rijden door kniediepe puff naar beneden. Ook de treeruns liggen er heerlijk bij, verse sneeuw en een stuk droger dan we hadden verwacht. De eerste poedersmiles komen alweer naar voren.

Powderblasting in progress
Powderblasting in progress

Net voor de lunch krijgen we telefoon van Blackcomb Powdercat, morgen is het ON én we hebben plek! YEAH! Dan maar stinkend en stoked het vliegtuig in.

Poederpusher...
Poederpusher...

Na de lunch doen we dan nog een aanval op Spanky’s Ladder. Als vier zombies pakken we alleen maar even de verkeerde lift.. och, dan nog maar een rondje bos en dan richting de gletsjer. De bowls achter Spanky zijn een beetje een anticlimax. Compleet kapot gereden is er nog maar sporadisch  een poederbocht te trekken. Al dan niet toch een lekkere afdaling en een mooie opwarmer voor morgen.