Home sweet home!

Na een terugreis die begon om 3:30 zondagochtend lokale tijd in Vancouver waren we vanochtend opeens ruim 8500km verderop in Amsterdam. Eigenlijk is er voor de verandering niks interessants gebeurd: geen vertraging of cancellations en zelfs de ABS cylinders zijn gewoon meegekomen in de bagage.

Ford Expedition XLT
Ford Expedition XLT

Dan maar gewoon wat laatste wetenswaardigheden; we hebben in 16 dagen meer dan 3500km gereden, op zaterdag van Calgary naar Fernie, ‘s maandags naar Golden (Kicking Horse), donderdag naar Revelstoke en Rogers Pass, vrijdag naar Mount Baker (USA) en maandagavond weer terug naar Rossland (Red Mountain) en dinsdagavond naar Nelson (Whitewater) om daarna op donderdag via Hemlock naar Whistler te rijden om vervolgens op zaterdagavond weer naar het vliegveld in Vancouver te rijden.

Lift tickets...
Lift tickets...

Voor mensen die het volgen op de kaart: dat is niet de meest ideale route maar wel dé route die wij op onze poederjacht moesten volgen om steeds sneeuw te vangen. En we hebben minimaal 4x te horen gekregen dat we op de “best day of the season” waren. 2x skieden we nat beton. De andere dagen waren complete poederdagen. 5 dagen hadden we nodig voor reizen (inclusief vliegen), de rest reden we vroeg in de ochtend of laat in de avond. Slapen deden we in motels, omgebouwde schuren, hostels, blokhutten en soms een hotel (Whistler).

Powpow friends forever...
Powpow friends forever...

En nu? Het roadtrip gevoel moet nog wat zakken, het is gewoon een vreemd gevoel om nu al te weten waar ik vanavond ga slapen en dat ik morgen gewoon op een kantoortje in Utrecht zit en niet in mijn goretex’je ergens door de sneeuw knal of stinkend en zeiknat in een auto zit met Radio 88.3FM op.

Froukje, Nicky en Marco: bedankt!

 

2 Replies to “Home sweet home!”

  1. Ik heb genoten.. ben benieuwd naar jullie tips, must-do’s etc.. Mocht je tijd hebben dan plaats ik die graag op wePowder zodat anderen er ook van kunnen leren/profiteren..

    1. Oi Morris, ik heb er direct maar een berichtje achteraan gegooid met wat ervaringen, hints en tips. Misschien hebben mijn poedervriendjes nog wat toe te voegen, maar deze braindump heeft in ieder geval de meeste details…

      Maar misschien is de beste hint ook wel; volg niet de platgetreden paden maar volg de sneeuw en vind je eigen diamantjes…

Comments are closed.