Mt. Baker mayhem

Alweer 4 dagen geleden reden we de grens met de US over. Prompt was mobiel bereik verdwenen en was het heel moeilijk om Wifi te scoren. Ondertussen begon het te sneeuwen. Niet direct in het regenwoud waar wij een boomhut hadden geregeld, maar wel hoger op de berg.

Road to Mt. Baker
Road to Mt. Baker

Zaterdag reden we tussen onwijze sneeuwwanden door richting Mt. Baker. We waren er vroeg maar door de sneeuwval duurde het lang voordat de lift open was en hadden alle lokale skiers (alias lemmingen) ongeveer alles al verspoord via de andere kant. Wat restte was vooral veel beton-poeder. Zeiknat in Glacier wat gaan drinken in Chair 9, de enige kroeg met wifi..

You will die
"You will die"

Zondag wilden we weer vroeg zijn, maar een plotseling opkomende zomertijd zorgde voor wat verwarring waardoor we iets te laat waren. Iets is dus een half uurtje en dan is dus ALLES verspoord. Ik heb nog nooit zo’n gekkenhuis meegemaakt. Iedereen skiet overal vanaf, ondanks de overvloed aan waarschuwingen. Binnen een half uurtje is er geen plakje onverspoord meer te vinden..

Fat skis are for pussies
Fat skis are for pussies

Eigenlijk zouden we maandag alweer door gaan rijden, maar de sneeuwgrens bleef dalen en de sneeuw bleef vallen. Dus in Chair 9 toch nog maar eens goed de opties doorgenomen en besloten nog een dag eraan te plakken. Vanuit een supergaaf houthakkershutje (met open haard) reden we weer vroeg weg richting Mt. Baker. Liften dicht.. liften open, verspoord! Van de beloofde rust (“you’ll have the whole mountain for yourself”) kwam dus weinig terecht. Gelukkig vonden we met goed zoeken toch nog een paar hele mooie runs en konden Froukje en Marco nog wat clifjes pakken.

The log cabin
The log cabin

Daarna (na een korte stop bij Chair 9) maar weer op pad, 9 uur rijden  richting Nelson om daar het restantje storm mee te pakken. We zitten op twee uur van Nelson nu in een motel, maar hebben onderweg al de nodige sneeuwval, steenslag, rendieren en een wolf meegekregen..

2 Replies to “Mt. Baker mayhem”

  1. woei! Ma Baker is dus wel soort van Cham…. Denk je dat ik het leuk gevonden zou hebbenmet twee dag(del)en ski-ervaring?? Of was familie dorp Rauris een goede keuze?

    Ps. De tag-game is nog steeds ‘on’….

Comments are closed.