Kona Rove AL – De eerste 500km..

De eerste 500km zitten er op; 500km met een zonnetje, wind mee maar ook regen, sneeuw, hagel, ijzel en andersoortige ellende die je in een normale Nederlandse winter krijgt. Mix dat met een flinke portie modder, pekel en fijn duinzand en je snapt dat fiets en baasje redelijk wat te leiden hebben gehad..

  • Eerste indruk: wat een zwaar ding! Je denkt racefiets, je ziet racefiets, je weegt een mountainbike.
  • Tweede indruk: het is geen racefiets. Je moet echt de illusie loslaten dat het een racefiets is. Snel optrekken kost kracht, hard rijden kost kracht, maar lekker doorrollen kan hij weer als de beste!
  • Derde indruk: het is een trein! Ook met sneeuw en ijs blijft hij op de weg en lijkt je te rijden als op een rails! Op plaatsen waar ik normaliter met de racer echt een tandje terug doe, ga ik nu vol gas door te bocht zonder me druk te maken.
  • Vierde indruk: wat een comfortabele bike is dit.. een ritje van 100+km zonder pijn in allerlei lichaamsdelen is echt een luxe.

Bottom line: je moet loslaten dat je met deze fiets keihard gaat racen, daarvoor is de fiets te zwaar en plakt teveel aan de weg. Ook zie ik mezelf niet 1-2-3 met deze fiets de mountainbike route in de Drunense Duinen rijden. Deze fiets is gemaakt om lange afstanden met een lekker vaartje rijden waarbij het niet uitmaakt dat je slecht wegdek of een schelpenpaadje pakt. Ik betrap me erop dat ik steeds meer ga afwijken van mijn vaste woon-werk route en gewoon lekker ga “zwerven” door het Brabantse land.

Natuurlijk zijn er dingen aan te verbeteren, op mijn lijstje staat in ieder geval het volgende:

  • Front derailleur eraf; scheelt gewicht en een klein voorblad heb je in NL echt niet nodig. De vraag is nu meer hoe ik het ga aanpakken? Andere groep? Of creatief met voorbladen en de Claris groep verder handhaven?
  • Andere banden: huidige banden voldoen prima maar zijn niet echt sexy.
  • Ander stuur: het huidige stuur is te “dun” voor mijn grote handen. Iets “dikkere” buis zou bijdragen bij het comfort tijdens een lange rit of toch gewoon een dubbele laag stuurlint?