Project TraBant

Sinds een artikel in UP/DOWN magazine over de Trans-Holland, heb ik het idee om een mountainbike route uit te stippelen dwars door Brabant. Van Bergen op Zoom tot Budel of van Markiezaat tot Maas..

Uitvoering

Doelloos rondrijden is niet echt mijn ding en daar is Brabant ook net te groot voor. Dus ik zoek GPS tracks; toertochten, vaste routes en persoonlijke routes. Natuurlijk garandeert dat niet dat het ook mooie of goede tracks zijn. Dus nadat ik wat routes bij elkaar heb, wil ik ze ook daadwerkelijk gaan rijden, al dan niet met ‘local heroes’.

Uiteindelijk moet daar een route uit komen. Daarna wil ik kijken of er ook mooie aanrijroutes zijn zodat je de route ook in delen kan rijden met behulp van de trein of auto.

GPS Tracks

De GPS tracks haal ik overal en nergens vandaan: vaste mountainbike routes, toertochten uit eigen en andermans archieven (via oa GPSies) en GPS tracks die ik via vrienden en bekenden aangeleverd krijg.

Zodoende ook deze post: ik heb GPS tracks nodig om een globale route op te zetten!
Het maakt niet uit in welk formaat, ik kan ongeveer alles wel converteren. Dus .kml, .gpx, .gpd en dergelijke zijn allemaal welkom.

“Corridor”

Persoonlijk zou ik ten zuiden van alle “grote” steden blijven (Roosendaal, Etten-Leur, Breda, Tilburg, Eindhoven) maar wanneer er zich een schitterende trail voordoet ergens anders, dan hoor ik dat natuurlijk ook graag..

Voortgang:

Kan je lezen via het blog, alles met de tag “Project Trabant“.
Daarnaast heb ik een verdeling gemaakt in drie delen:

Er zijn nog grote grijze gebieden waar ik vermoed dat er toch gemountainbiked wordt. Per gedeelte beschrijf ik preciezer waar ik nog vragen heb; zet vooral je opmerkingen in de comments!

Oost Brabant is nog grotendeels onontgonnen gebied. En omdat het eindpunt niet echt vast ligt, kunnen we daar nog alle kanten op. Heb je supertracks of gewoon hints? Zet deze ook vooral in de comments.

Dus….

Heb jij een gave route gereden, exporteer dan de GPS tracks uit je Garmin, Mio, Strava, Sportstracker, whatever.. en stuur die naar me toe! (nospam at olivierkil punt com)

Via de site probeer ik jullie op de hoogte te houden van de vorderingen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *